Diskli ve çelik halatlı konveyör ile taşıma?
Her ne kadar ismi üretici firmalara göre farklılıklar gösterse de boru tipi halatlı , aero mekanik yada diskli konveyör olarak anılırlar.Pnömatik ve mekanik transfere muadil olarak gösterilirler. Kendi içinde çeşitlilik gösterse de başta granül ve toz olan tüm dökme malzemelerde kullanılabilirler. Esneklik ve uygulama olarak pnömatikten daha zor , helezon konveyörden daha bir taşıma yöntemidir. Özellikle kırılgan, higroskopik, malzemelerin sevkinde kullanılırlar. Sessiz, tozsuz , enerji verimliliği yüksek, aşınmaya karşı dayanıklı ve etkili bir taşıma yaparlar. Proseslerinizde ihtiyacınız olan diskli , halatlı taşıma konveyörlerini kendi bünyemizde yerli olarak imal ederken yüksek hızda çalışan aero mekanik konveyör taşıma sistemlerini yurtdışı partnerlerimiz ile birlikte çözümlemekteyiz.
Boru diskli konveyör imalatımız başlıca üç çapta üretilmektedir. En yaygın olanı 76.1mm dir. Her türlü kuru ve dökme malzemelerin siloya yada prosese taşınmasında kullanılır.Pnömatik ve mekanik transfere göre işletme maliyeti çok düşüktür. Ayrıca proses içinde hattın sürekli çalışmasını sağlayan elektronik ekipmanlara sahiptir. Bu sayede taşıma sistemleri daha uzun ömürlü çalışmaktadır. Uzunluk olarak 50metreye kadar çözümlerimiz olsa da ürünün cinsi ve kapasiteye göre farklılık gösterebilir. Bunun yanında diskli konveyörler ATEX ortamlar için diğer taşıma yöntemlerine göre daha fazla çözüme sahiptir ve her proje özel olarak sertifikalandırılabilir. Kapasiteleri ise aşağıdaki gibidir.
76.1mm 3m3/saat
114mm 15m3/saat
169mm 45m3/saat
AERO MEKANİK ve DİSKLİ KONVEYÖR NEDİR?
- Aero Mekanik Konveyör, eşit aralıklarla
yerleştirilmiş poliüretan disklere sahip bir tel halat takımının
yüksek hızda hareket ettiği tüp şeklindeki bir tasarımdan oluşur.
Çelik halat tertibatı, konveyörün her iki ucunda özel olarak tasarlanmış dişlilerden oluşur. Halat tertibatının yüksek hızda hareket etmesi aynı hızda çalışan bir hava akımı yaratır.
Malzeme aero mekanik konveyörün hava akışına beslendiğinde, akışkanlaştırılır ve merkezkaç kuvveti yardımı ile çıkışa iletir. Aero mekanik konveyörlerler halatlı konveyörlere göre daha yüksek hızlarda çalışırlar ve kapasiteleri diğerlerine göre daha fazladır. Aşağıda çeşitli yapıdaki aero mekanik ve diskli boru taşıma uygulamalarını görebilirsiniz. Aero mekanik konveyörleri halatlı konveyörlerden ayıran yegane unsur dönüşlerde kullanılan açılı borulardır.Aeromekanik konveyorda hız daha fazla olduğu için dönüşlerde , sistemi rahatlatacak diskli bir yataklama daha bulunur.
DİSKLİ BORU KONVEYÖR ÇEŞİTLERİ
- 1-Z Taşıma, 2-L Taşıma, 3-Yuvarlak Taşıma, 4- Düz Taşıma, 5- Aktarmalı Taşıma 6- U Taşıma
PDF KATALOG
diskli konveyör Ölçüleri ve kullanımı
Her türlü toz ve granül formundaki ürünlerin farklı iki nokta arasına taşınmasını sağlayan halatlı boru konveyörleri hiyjen yada en ağır şartlarda çalışma esnekliğine sahiptir. CIP temizliği, hava bıçakları ile havalı temizleme, fırçalı temizleme, Tek yükleme birden fazla noktada boşaltma gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca yatay,dikey ve farklı elevasyonlarda çalışabilir. Ürünü tek noktadan alıp üstte örnekleri gösterilen taşıma tiplerine göre farklı noktalara boşaltan ürün ölçüleri aşağıdaki gibidir.
Taşımada ALTERNATİF MEKANİK
Çözümler
Halatlı ve boru taşıyıcı sistemlerimiz, her türlü işleme tesisin ihtiyaçları için esneklik sağlamak için modüler hale getirilmiştir. Bileşenler birden fazla oryantasyonda bağlanabilir ve en uygun nakil çözümlerini oluşturmak için özelleştirilebilirler.Bunlar besleme,boşaltma,açı verme vs şeklinde örneklendirilebilir.
- Etiketler: aero konveyör, borulu konveyör, halatlı konveyor, diskli konveyörler, aero conveyor, aero mekanik transfer, diskli boru konveyör, disc-in-tube conveying, diskli konveyor, diskli mekanik konveyor, aero conveyor, diskli mekanik boru konveyor